Diving Club

More Website Templates @ TemplateMonster.com. August20, 2012!

KAKO DO NAS

DOLAZAK AUTOMOBILOM

Idete li iz smjera Zagreba vozite autocestom Zagreb - Šestanovac, a od Šestanovca lokalnom cestom 12 km do Piska. Putujete li iz smjera Rijeke slijedite Jadransku magistralu do Splita, a potom nastavite još 28 km prema jugu Hrvatske do Omiša. Dolazite li iz Dubrovnika vozite Jadranskom magistralom prema sjeveru i preko Makarske produžite dalje još 18 kilometara u smjeru Splita.

Više informacija na stranicama Hrvatskog Autokluba

DOLAZAK BRODOM

Putnicima koji se odluče za plovidbu brodom najbliže pristanište je Split koji je u međunarodnoj plovidbi povezan s Venecijom, Anconom, Barijem i Pescarom, a po Jadrolinijinom redu vožnje plovi iz Rijeke, Zadra, s otoka Hvara, Brača, Visa, Korčule i Lastova i iz Dubrovnika. Iz splitske trajektne luke autobusom ćete stići do Omiša.

Više informacija na stranicama Jadrolinije

DOLAZAK ZRAKOPLOVOM

Preko splitskog aerodroma, zatim automobilom ili autobusom..

Više informacija na stranicama Croatia Airlines

Pisak je smješten 16 kilometara južno od Omiša, u smjeru Makarske i Dubrovnika. Redovne autobusne linije poduzeća "Promet Makarska" i "Autopoduzeće Imotski" iz Splita i Omiša te ostalih većih gradova svakodnevno prolaze kroz Pisak.

 

 

IZLETI IZ OMIŠA

Omiš je idealno ishodišno mjesto za istraživanje srednje Dalmacije. Smješten u samom srcu Dalmacije, 20-ak kilometara od kulturnog i prometnog centra Splita, srednjedalmatinski otoci Brač, Hvar, Korčula, Šolta i Vis su Vam na dohvat ruke. Brojni povijesni spomenici, uključujući i one iz UNESCO-ve svijetske baštine poput Dioklecijanove palače, prastare Salone, povijesne jezgre grada Trogira i katedrale Sv. Jakova u Šibeniku oduševit će Vas svojom ljepotom.

Marijansko svetište Međugorje, stari grad Mostar i prekrasni grad Dubrovnik samo su nekoliko sati vožnje udaljeni od Omiša. 

Iz Omiša svakodnevno voze izletnički brodovi za otoke Brač i Hvar, kao i za Radmanove Mlinice, popularno izletište u kanjonu rijeke Cetine.

DOGAĐANJA U OMIŠU

Središte omiškog kulturnog ljeta pripada"Festivalu Dalmatinskih Klapa", koje postoji od 1967. godine. Festival dalmatinskih klapa pridonio je i njegovanju kulture pučkog pjevanja, a klape koje su na omiškim festivalima postizale najbolje uspjehe, postale su cijenjene diljem Europe na festivalima takve vrste. Klapska pjesma temelji se na a capella pjevanju, a stihom povezuje sve postojanje života dalmatinskih ribara i težaka kroz teška stoljeća.

Osim Festivala klapskog pjevanja u kulturnim programima "Omiškog Kulturnog Ljeta" zastupljeni su koncerti i recitali u crkvama i klaustru franjevačkog samostana, dramske predstave na trgovima, blagdanske pučke svečanosti, izložbe, književno-glazbeni susreti.

Omiške gusarske večeri, Ludi skokovi, Omiški plivački maraton, Ribarske večeri, Karneval, proslava Međunarodnog Praznika Rada u Radmanovim Mlinicama koja okuplja više desetaka tisuća ljudi iz cijele Dalmacije su još neki od događaja koje ća Vaš posjet Omišu učiniti nezaboravnim.

Za one koje traže noćni život i zabavu brojni kafići, noćni klubovi i disco barovi omiške, makarske i splitske rivijere garancija su nezaboravnog odmora.