Diving Club

More Website Templates @ TemplateMonster.com. August20, 2012!

O DESTINACIJI

PISAK
Pisak
 je malo ribarsko i turističko mjesto koje se smjestilo između Omiša i Makarske te u blizini jedne od poznatijih turističkih destinacija na Jadranu-Splita.  Mjesto je malo i slikovito te pruža pravi dalmatinski ambijent. Poznato je po svojim brojnim prekrasnimpješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Ukoliko ste ljubitelj povijesnih znamenitostima uputite se u Omiš koji je udaljen svega 12km i razgledajte tvrđavu Mirabela, tvrđavu Fortica, župnu crkvu Sv. Mihovila, franjevački samostan, crkvu Sv. Petra ilirsko sjemenište, gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu. Oni željni sporta i aktivnog odmora  u Piskumogu uživati u surfanju, jedrenju, ronjenju, odbojci na pijesku, raftingu i kajaku na Cetini te brojnim drugim aktivnostima.  Ukoliko želite kušati gastronomiju ovoga kraja i uživati u brojnim specijalitetima posjetite restoran „Porat“.

OMIŠ
Omiš
 je gradić u srcu Dalmacije koji se smjestio na ušću rijeke Cetine samo 21km jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita.  Omiš se prvi put spominje u 10.st. Srednjovjekovni naziv grada je bio Olmissium. Omišani su bili poznati gusari, što im je uvelike olakšalo položaj grada, ali i njihove lagane i brze brodice. U vrijeme najvećih pohoda na čelu omiških gusara bili su knezovi Kačići, koji su dva stoljeća predvodili napade na papinske galije i trgovačke brodove moćne Venecije, Dubrovnika, Splita i dr. Na ovako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti po kojoj je ovaj grad poznat i koja svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti. Razgledajte tvrđavu Mirabela   ( potječe iz 13. Stoljeća, uloga joj je bila izvidnica od neprijatelja), tvrđavu Fortica (nalazi se na samom vrhu omiške Dinare, svrha joj je bila obrana od neprijatelja), župnu crkvu Sv. Mihovila (Sagrađena je početkom 18.st. a ima značajke gotike, renesanse i ranog baroka), franjevački samostan, crkvu Sv. Petra, crkvu Sv. Duha, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Marije, crkvu Sv. Luke, ilirsko sjemenište (Jednokatna zgrada, ranije ilirsko sjemenište utemeljeno od splitskog nadbiskupa Pacifika Bizze 1750. God), gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu.

Ljubitelji sporta i rekreacije u Omišu mogu uživati u slobodnom penjanju, raftingu na brzacima Cetine, odbojci na pijesku, trčanju, jedrenju na dasci, biciklizmu, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.  Na području grada Omiša nalaze se sve vrste plaža. Zahvaljujući ušću rijeke Cetine u centru grada nalaze se pješčane plaže koje su jako pogodne za obitelj s djecom upravo zbog toga što su plitke. Najpoznatije plaže u gradu su „Velika plaža“, plaža „Slavinj“ i plaža „Brzet“. Ukoliko želite kušati specijalitete i delicije grada Omiša i upoznati se s dalmatinskom kuhinjom koja je proglašena najzdravijom kuhinjom zbog mediteranskog bilja posjetite neke od brojnih restorana i konoba u Omišu. Posjetite restoran „Sagita“, restoran „Mate“, restoran „Kaštel“, konobu „Ulikva“, konobu „U našeg Marina“ i konobu „Ćaća“.


Obavezno posjetite

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta Hrvatskog priobalja. Ovo je grad koji je poznat po svojoj bogatoj turističkoj ponudi te zbog toga tu svatko može pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji povijesnih znamenitosti mogu razgledati franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinak0oteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i institut „Planina i More“), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Oni željni sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu,, jedrenju, jet-ski, košarci, lovu, nogometu, odbojci, paraglidingu, planinarenju, raftingu, ribarenju, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i jedna od najpopularnijih i najposjećenijih destinacija na Jadranu. Ovaj vječno mlad grad živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Poznat je po svojim brojnim povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj burnoj i dugoj prošlosti. Posjetite i razgledajte Dioklecijanovu palaču-srce Splita, željezna vrata, zlatna vrata, srebrna vrata, mjedena vrata, kip Grgura Ninskog, katedralu Sv. Duje, crkvu Sv. Frane, kokatedralu Sv. Petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i brojne druge povijesne znamenitosti.